Samtalsterapi blir Själslig vägledning

Just nu, där jag själv befinner mig, känns ordet samtalsterapi lite kantigt och begränsande för mig. Därför byter jag tjänstens namn till Själslig vägledning där det mjuka får ta mer plats. Samtalet kommer inte att bli annorlunda men namnet öppnar upp för ännu mer utforskande, tillåtande och ett upptäckande av vad själen verkligen säger. 
Vad är själen?
Det svaret är olika beroende på vem du frågar. För mig är det vår inre röst och vår intuition som ständigt guidar oss om vi lyssnar. Min tro är att om vår inre röst stämmer överens med vår yttre så mår vi bra och ha lättare för att leva ett liv i harmoni  och sanning. Själslig vägledning handlar om att hitta den inre rösten, öva på att lyssna på den och leva lite mer i linje med den.

Själslig vägledning är för dig som vill förstå dig själv och din inre värld på en djupare nivå. Som vill komma i kontakt med din själs längtan, sanningar och behov. Vad är sant för dig och vilka värderingar och känslor får styra dig i din vardag?

Genom reflektion och ärliga samtal, får du verktygen och insikterna för att fördjupa din självkännedom och närma dig en känsla av inre balans, autenticitet och välbefinnande.

Det kan handla om privatlivet, arbetslivet, relationer eller att du söker efter mening och syfte i livet. Vårt samtal fokuserar på vad din själ och ditt hjärta längtar efter. Hur du på ett mjukt och tryggt sätt kan möta dina egna behov.

Oavsett om du är bekant med begreppet själ eller inte, så öppnar vi tillsammans nyfiket, dörrarna till en resa av självupptäckt. En resa som tillåter dig att utforska dina känslor, tankar och drömmar på ett tillåtande och stödjande sätt för att skapa meningsfullhet och harmoni i livet.

Du är varmt välkommen till ditt eget utforskande!

/Katarina

Balanserande helgretreat för kropp, sinne och hjärta

Välkommen till vackra Sörfjärden i Hälsingland 27-28/5 2023.

Unna dig att stanna upp några dagar i en lugn, tillåtande och vilsam miljö. Med fokus på dig själv, återhämtning och ny energi.

Du kommer bland annat få uppleva Hatha Yoga, Yinyoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga, mindfulness i naturen, meditation, hav och kallt bad (om du vill).

Några sköna dagar att andas in, andas ut, andas djupare och bara landa i din kropp.

För vem? Helgen är för dig som får en härlig känsla av beskrivningen. Inga förkunskaper krävs.

Plats: Kulturkapellet i Sörfjärden och den vackra naturen runt omkring.

Datum/tid: vi börjar 27/5, kl. 09.30 och avslutar 28/5 kl. 15.00.

Lärare: Laila Mustonen, Yogalärare och Katarina Bergsten, Yinyoga- och mindfulnesslärare.

Kostnad: 1 500 kr för helgen. Boende och mat bekostas separat.

Boka tidigt rabatt: Bokar du din plats innan 31/3 får du 200 kr i rabatt.

Boende: Prisvärt boende finns på Sörfjärdens camping för dig som vill "stanna kvar i bubblan" hela helgen. www.sorfjardenscamping.se

Vill du boka snart, ring: 070-224 86 33 eller mejla richard.brannstrom@telia.com (då campingen ännu inte är öppen)

Mat: Inga måltider ingår. Det finns kylskåp i kapellet och möjlighet till självhushåll på campingen.

Den som önskar kan boka vegetarisk middag den 27/5 till en kostnad av 175 kr. Vi äter gemensamt efter yogan i kapellet.

Restaurangen "En liten sjökrog" ligger i närheten, www.enlitenkrog.se

Anmälan: Du bokar din plats genom att mejla till: katarina@livsstilsbyran.se Anmälan senast 19/5 i mån av plats.

Betalning: Anmälningsavgift 500 kr swishas till 123 334 8729 (Livsstilsbyrån).

När du har betalat anmälningsavgiften har du din plats säkrad. Resterande belopp 1000 kr eller (800 kr om du bokar tidigt) swishas till samma nummer senast 7/5. Vid avbokning senare än 8/5 återfås inte anmälningsavgiften.

Du som väljer att dela denna härliga helg med oss kommer någon vecka innan få ett välkomstmejl med mer information samt en lista på bra saker att ta med.

Har du frågor? Tveka inte, kontakta gärna oss:

Katarina Bergsten 070-690 15 16, katarina@livsstilsbyran.se

Laila Mustonen 070-615 47 77, naringtraning@gmail.com

VARMT VÄLKOMMEN!

Laila & Katarina

'


Helgretreat på Söråkers Herrgård

Balansera kropp, sinne och hjärta

Välkommen till Söråkers Herrgård och dess vackra omgivning. Unna dig att stanna upp i en lugn, tillåtande och vilsam miljö. Helt utan socialt ansvar och med fokus på dig själv, återhämtning och ny energi. En helg att andas in, andas ut, andas djupare, andas mer och landa i kroppen.

Du kommer bland annat att få uppleva Hatha Yoga, Yinyoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga och mindful meditation. Du har möjlighet till övernattning en eller två nätter.

Datum och tider

11-12/2 2023

Lördag 9.00-16.30

Söndag 9.00-17.00

För vem?

Helgen är för dig som får en härlig känsla av beskrivningen. Den är för dig som vill vila, stanna upp, få mer energi och bara vara i en rofylld miljö. Helgen passar lika bra för dig som är nybörjare som för dig som är erfaren inom yoga.

Antal deltagare/platser

20 personer

Lärare

Laila Mustonen, Yogalärare och Katarina Bergsten, Yinyoga- och mindfulnesslärare.

Anmälan

Du bokar din plats genom att skicka ett mejl till katarina@livsstilsbyran.se

Anmälan senast 5/2-2023 i mån av plats.

Kostnad, betalning och avbokning

Priset för båda dagarna är 1600 kr.

Anmälningsavgift 600 kr swishas till 123 334 8729 (Livsstilsbyrån) i samband med anmälan. När du har betalat anmälningsavgiften har du din plats säkrad.

Resterande belopp 1000 kr, swishas till samma nummer senast 5/2. Vill du betala hela din avgift på en gång går det bra.

För avbokning fram till 15/1 betalas hela avgiften tillbaka.

Avbokar du mellan 16/1 - 5/2 betalas allt förutom anmälningsavgiften tillbaka. Från och med 5/2 betalas ingen avgift tillbaka. Du har dock alltid möjlighet att hitta en ersättare i ditt ställe.

Boendealternativ 1 eller 2 nätter

Vill du boka övernattning kontaktar du Herrgården: www.sorakersherrgard.se eller ring 060- 408 40.

Pris: 795 kr för enkelrum och 995 kr för dubbelrum. Ange att du ska på denna retreat för att få det förmånliga priset!

Måltider

Det finns möjlighet att äta alla måltider på Herrgården. Köket vill veta hur många som kommer att äta lunch och middag. Var vänlig och ange vilka måltider du vill äta på restaurangen i samband med din bokning till retreaten.

Menyn är ännu inte planerad. Vi meddelar dig närmare. Finns det kostavvikelser så som allergier eller om du önskar vegetarisk kost meddelar du även det i din anmälan. Om du i efterhand vill lägga till någon måltid går det bra.

Frukost: 120 kr (om du inte bor på hotellet)

Lunch: 160 kr

Middag husman: 160 kr

Kvällens huvudrätt: 249 kr

Alla måltider betalas på plats till Herrgården.

Vill du ta med egen lunch eller middag så finns tillgång till kylskåp och mikro.

Vi bjuder på te under helgen.

Några ord om Laila och Katarina

Laila är utbildad i Hatha yoga, Yinyoga, Yoga Nidra och Restorative yoga. Hon har även utbildad Kost och näringsrådgivare (Mat i balans - Vikt i balans) och personlig tränare. Hennes uppdrag har varit och är på Yogastudios, företag och privata kunder. Hon har även egna kurser och klasser och tidigare erfarenhet av att hålla retreats.

Laila har alltid varit intresserad av träning, hälsa och friskvård. För henne är det viktigt att "hela människan" mår bra. Laila tror på en mix av varierande träning/rörelser, yoga, hälsosam mat, sunda relationer och umgänge, vila samt sömn för god balans i livet. Att även kunna känna glädje och ha roligt höjer också livskvalitén.

Katarinadriver företaget Livsstilsbyrån i Sundsvall. Hon är utbildad till, och arbetar som, samtalsterapeut, mindfulnesslärare, yinyogalärare, kostrådgivare, poddare (Livscykeln) och massör. Hon undervisar Yinyoga regelbundet på Yogastudion i Sundsvall och har tidigare erfarenhet av att hålla retreats. Katarinas tro är att kropp, själ, sinne och hjärta är starkt förknippade och att vi behöver ge näring till alla delar av oss för att hitta livsenergi och hälsa. Det som känns i själ och hjärta känns också i kroppen. En förändring i taget och förståelse för den egna kroppen och vad den behöver. Katarina brinner för reflektion, att medvetandegöra och det goda samtalet. Det gör under för vår hälsa.

Du som väljer att dela denna härliga helg med oss kommer någon vecka innan få ett välkomstmejl med mer information.

Har du frågor? Kontakta gärna oss.

Laila Mustonen, Näring och Träning 070-615 47 77

Katarina Bergsten, Livsstilsbyrån 070-690 15 16

SCHEMA FÖR HELGEN (ca. tider)

LÖRDAG

8.30 "Drop-in" - Välkommen till Söråkers Herrgård.

9.00 Nu börjar din yogahelg

 • Helgens upplägg
 • Presentation
 • Yoga -Vi grundar oss med Hatha Yoga och Yoga Nidra.

11.00 Egen tid med möjlighet till vila, flödesskrivning, kreativ målning, läsa, promenad samt tid till att äta lunch. Tag med anteckningsbok och penna till flödesskrivning och egna reflektioner. För kreativ målning finns allt du behöver på plats.

13.30 Yinyoga

15.00 Egen tid, rast

15.30 - 16.30 Mindful meditation för kärleksfull vänlighet och avslappning.

18.00 Middag

20.30 -21.00 Yoga Nidra (för dig som övernattar eller väljer att stanna ändå)

SÖNDAG

9.00 - 10.30 Hatha Yoga, vi väcker kroppen med mjuk yoga

10.30 - 12-00 Egen tid

12.00 Lunch

13.00 - 15.00 Meditation och Restorative Yoga

15.30 - 17.00 Avslut, reflektion och Yoga Nidra

VARMT VÄLKOMMEN!

/Laila & Katarina.

Helgretreat på Shantiland

Balansera kropp, sinne och hjärta

Efter vårt förra retreat i Sörfjärden, som blev magiskt fint, vill vi nu skapa fler tillfällen för utrymme!

Välkommen till vackra Shantiland i Hälsingland. Unna dig att stanna upp några dagar i en lugn, tillåtande och vilsam miljö. Helt utan socialt ansvar och med fokus på dig själv, återhämtning och ny energi.

Att få vara utan socialt ansvar och att inte behöva interagera med andra, om du inte vill, ger dig ett val. Att ha ett val om hur social du vill vara, tillsammans med andra i en tillåtande miljö, är som balsam för själen och plockar oftast bort känslan av att behöva prestera och bevisa. Det skapar ett utrymme för att nya tankar och insikter ska få plats. Har du en längtan efter att få vara med dig själv några dagar, men ändå inte ensam? Har du en längtan efter att få sakta ner hastigheten i kropp och sinne? Har du en längtan efter att få vila din röst och inte göra dig hörd en stund? Då passar den här helgen väldigt bra för just dig. Vår förhoppning och vision är att du åker hem med mer energi, en vilsam känsla och ny inspiration.

Några sköna dagar att andas in, andas ut, andas djupare, andas mer och landa i kroppen.

Du kommer bland annat att få uppleva Hatha Yoga, Yinyoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga, mindfulness i naturen och meditation.

Omfattning

Tre dagar och två övernattningar.

Datum och tider

7-9 oktober 2022

Ankomst till Shantiland 7 oktober från ca kl.14, incheckning och välkomnande fika. Första yogaklassen börjar 15.00. Retreaten avslutas den 9 oktober med gemensam lunch ca 13.20. OBS! Alla tider är ungefärliga och justeras när vi vet avgångstider för tågen.

För vem?

Helgen är för dig som får en härlig känsla av beskrivningen. Inga förkunskaper krävs. Den är för dig som vill vila, för dig som är erfaren inom yoga eller för dig som är nybörjare. Den är för dig som vill vara i en stilla och rofylld miljö i några dagar.

Antal deltagare

10-20 personer

Lärare

Laila Mustonen, Yogalärare och Katarina Bergsten, Yinyoga- och mindfulnesslärare.

Anmälan

Du bokar din plats genom att skicka ett mejl till katarina@livsstilsbyran.se därefter kommer ett vändande mejl med länk till ett formulär att fylla i. Formuläret är din anmälan. Anmälan senast 4/9 i mån av plats.

Kostnad, betalning och avbokning

Ditt totala pris är 3650 kr, inkl. retreatprogram, spa och helpension (med sovsals-alternativ). Bokar du din plats innan 29/7 får du 200 kr i rabatt. Anmälningsavgift 1000 kr swishas till 123 334 8729 (Livsstilsbyrån) i samband med anmälan. När du har betalat anmälningsavgiften har du din plats säkrad.

Resterande belopp 2650 kr (2450 kr om du bokar tidigt) + eventuellt tillkommande kostnader för annat boendeval än sovsal, swishas till samma nummer senast 4/9. Du kommer att få ett bekräftelsemejl så snart som möjligt angående ditt önskemål på boendet och beloppet som är kvar att betala efter din anmälningsavgift.

För avbokning fram till 4 veckor före retreat betalas hela avgiften tillbaka, förutom anmälningsavgiften om 1000 kr. För 4 till 2 veckor före retreat betalas halva avgiften tillbaka. För avbokning som sker inom 2 veckor före retreat betalas ingen kursavgift tillbaka. Du har dock alltid möjlighet att hitta en ersättare i ditt ställe.

Boendealternativ 2 nätter (inklusive yoga och måltider)

 • Sovsal, delad dusch och wc i samma byggnad: 3 650 kr.
 • Eget dubbelrum, delad dusch och wc i samma byggnad: 4 250 kr.
 • Delat dubbelrum, delad dusch och wc i samma byggnad om 2 eller 3 delar: 3 950 kr
 • Egen stuga, delad dusch och wc i närliggande byggnad: 4 050 kr.
 • Stuga, delad dusch och wc i närliggande byggnad om 2 eller 3 delar: 3 850 kr.

Det finns begränsat antal dubbelrum och stugor, så här gäller först till kvarn. I sovsal finns inga begränsade platser.

Sängkläder och handduk tas med av dig som deltagare. Om du skulle glömma går det att hyra mot en avgift på 200 kr.

Måltider

På Shantiland serveras vegetariska/veganska måltider. Ekologiskt och närodlat så långt det går. Fritt att tillgå är te och kaffepulver.

Resa och Transport (transfer från Hudiksvall ca 45 min)

Kommer du med bil till Shantiland ska du till Fönebo 350, 824 78 Bjuråker (Hälsingland) Google maps: https://goo.gl/maps/hp51St7jQS7HTMKy5

Kommer du med tåg och behöver transport planerar vi samåkning från och till Hudiksvalls tågstation. Hämtning från Hudiksvall 7/10 kl 13.00. Vi kan behöva kontakta dig närmare om samåkning om det är fler som väljer att åka tåg. Avgång 9/10 kl 14.45. Priserna för transporten är 500 kr pp/ToR eller 250 kr enkel väg och gäller för de förbestämda tiderna.

Kommer du med tåg vid annan tid och behöver transfer bekostar du resan själv enligt reguljär taxa.

Om Shantiland

Shantiland är en kursgård belägen i Fönebo, Hälsingland, knappt 35 mil norr om Stockholm och 10 mil söder om Sundsvall.

Shanti betyder "frid" och målet med kursgården är att skapa en oas i världen för människor att växa, mötas, och hitta källor till både energi och avkoppling. Kursgården är belägen vid den vackra sjön Dellen och är omgiven av storslagen natur och ett rikt djurliv.

Shantiland erbjuder yogaretreats och olika typer av kurser inom personlig utveckling, välmående och hälsa och står för miljövänlighet, ekologiska måltider och en hållbar utveckling.

Vill du läsa mer om Shantiland: www.shantiland.se

Karma yoga

På Shantiland tillämpas i samband med måltiderna Karma Yoga, vilket brukar vara uppskattat. Det innebär att två kursdeltagare hjälper till att återställa efter varje måltid (ca 20 min). I början av varje retreat sätts ett schema upp så att man kan planera och anmäla sig när det passar bäst individuellt.

Några ord om Laila och Katarina

Laila är utbildad i Hatha yoga, Yinyoga, Yoga Nidra och Restorative yoga. Hon har även utbildad Kost och näringsrådgivare (Mat i balans - Vikt i balans) och personlig tränare. Hennes uppdrag har varit och är på Yogastudios, företag och privata kunder. Hon har även egna kurser och klasser och tidigare erfarenhet av att hålla retreats.

Laila har alltid varit intresserad av träning, hälsa och friskvård. För henne är det viktigt att "hela människan" mår bra. Laila tror på en mix av varierande träning/rörelser, yoga, hälsosam mat, sunda relationer och umgänge, vila samt sömn för god balans i livet. Att även kunna känna glädje och ha roligt höjer också livskvalitén.

Katarina driver det egna företaget Livsstilsbyrån i Sundsvall. Hon är utbildad till, och arbetar som, samtalsterapeut, mindfulnesslärare, yinyogalärare, kostrådgivare och massör. Hon undervisar i Yinyoga regelbundet på Yogastudios i Sundsvall och har tidigare erfarenhet av att hålla retreats. Katarinas tro är att kropp, själ, sinne och hjärta är starkt förknippade och att vi behöver ge rätt näring till alla delar av oss för att hitta livsenergi och hälsa. Det som känns i själen känns också i kroppen. En förändring i taget och förståelse för den egna kroppen och vad den behöver. Katarina brinner för reflektion och det goda samtalet. Det gör under för vår hälsa.

Du som väljer att dela denna härliga helg med oss kommer någon vecka innan få ett välkomstmejl med mer information samt en lista på bra saker att ta med.

Har du frågor? Kontakta oss!

Laila Mustonen, Näring och Träning 070-615 47 77

Katarina Bergsten, Livsstilsbyrån 070-690 15 16


SCHEMA FÖR HELGEN (ca. tider)

FREDAG

14.00 Välkommen att checka in på Shantiland!

15.00 Nu börjar din yogahelg

 • Helgens upplägg
 • Presentation
 • Yoga -Vi grundar oss med en blandning av Hatha Yoga, Yinyoga och Yoga Nidra. (Avslut ca 17.45)

18.30 -19.30 Middag + 19.30-19.50 Karma Yoga (se förklaring ovan i texten)

21.00-21.25 Kvällsmeditation

LÖRDAG

7.30 -9.00 Hatha Yoga, vi väcker kroppen med mjuk yoga

9.00 - 10.00 Frukost + 10.00-10.20 Karma Yoga

11.15 -13.15 Mindfulness i naturen

13.00-14.00 Lunch + 14.00-14.20 Karma Yoga

16.00-17.45 Yinyoga och Yoga Nidra

17.45-18.45 Middag + 18.45-19.00 Karma Yoga

19.30-21.30 Bastu och spa (för dig som vill)

21.30-22.00 Yoga Nidra för bättre sömn

SÖNDAG

7.00-8.30 Hatha Yoga, vi väcker kroppen med mjuk yoga

8.30-9.30 Frukost + 9.30-9.50 Karma Yoga

11.00-13.00 Restorative yoga, reflektioner från helgen och avslutning

13.20- 14.20 Lunch

14.45 Avresa från Shantiland för dig som ska hinna med ett tåg

VARMT VÄLKOMMEN!

/Laila & Katarina


Podden LivsCykeln

Men alltså... länge har jag tänkt att jag vill ha en egen pod. Och nu är det så... Tänk, tänk, tänk...

Jag och min fina vän Linda Westlund har startat en pod där vi tillsammans vill försöka samtala om livets olika känslomässiga faser, med utgångspunkter som sårbarhet, ärlighet, tacksamhet och acceptans.

Om att börja om, att plocka bort skuld och skam och välja just de ingredienser vi individuellt behöver för att leva ett lyckligt liv.

Vi kommer prata om dilemman och situationer som många av oss någon gång i livet hamnar i, men som vi pratar alldeles för lite om. Hur det är att vara människa i glädje och sorg.

Vi blandar egna erfarenheter med experters utlåtanden och funderar över varför vi gör som vi gör och varför vi mår som vi mår. Är den naturliga förklaringen kanske närmare än vi tror.

Så många spännande möten vi har framför oss! 

Vill du hänga med och lyssna så hittar du oss på Spotify, Apple Podcaster och Acast https://shows.acast.com/livscykeln

Du kan även följa oss på instagram där kontot heter poddenlivscykeln

Jag känner mig otroligt tacksam över att jag får vara nyfiken och närvarande i alla dessa samtal.

Välkommen in i vår podvärld!

Balanserande helgretreat 

för kropp, sinne och hjärta

Välkommen till vackra Sörfjärden i Hälsingland 27/5-29/5 2022. Unna dig att stanna upp några dagar i en lugn, tillåtande och vilsam miljö. Med fokus på dig själv, återhämtning och ny energi.

Du kommer bland annat få uppleva Hatha Yoga, Yinyoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga, mindfulness, meditation, skog, hav och kallt bad (om du vill).

Några sköna dagar att andas in, andas ut, andas djupare, andas mer och landa i kroppen.

För vem? Helgen är för dig som får en härlig känsla av beskrivningen. Inga förkunskaper krävs.

Plats: Kulturkapellet i Sörfjärden och vackra naturen runt omkring.

Lärare: Laila Mustonen, Yogalärare och Katarina Bergsten, Yinyoga- och mindfulnesslärare.

Kostnad: 1 800 kr för helgen och alla aktiviteter. Boende och mat bekostas separat.

Boka tidigt rabatt: Bokar du din plats innan 28/2 får du 200 kr i rabatt.

Boende: Prisvärt boende finns på Sörfjärdens camping för dig som vill "stanna kvar i bubblan" hela helgen. Katarina och Laila finns på plats alla dagar. www.sorfjardenscamping.se

Vill du boka snart, ring: 070-224 86 33 eller mejla richard.brandstrom@telia.com (då campingen ännu inte är öppen)

Mat: Inga måltider ingår. Det finns kylskåp i kapellet och möjlighet till självhushåll på campingen. Restaurangen "En liten sjökrog" ligger i närheten, där vi äter en gemensam middag på lördag kväll, för dig som vill. www.enlitenkrog.se

Anmälan: Du bokar din plats genom att mejla till: katarina@livsstilsbyran.se Anmälan senast 15/5 i mån av plats.

Betalning: Anmälningsavgift 800 kr swishas till 123 334 8729 (Livsstilsbyrån).

När du har betalat anmälningsavgiften har du din plats säkrad. Resterande belopp 1000 kr eller (800 kr om du bokar tidigt) swishas till samma nummer senast 29/4. Vid avbokning senare än 8/5 återfås inte anmälningsavgiften.

Du som väljer att dela denna härliga helg med oss kommer någon vecka innan få ett välkomstmejl med mer information samt en lista på bra saker att ta med.


SCHEMA FÖR HELGEN (ca. tider)

FREDAG

14.30 Välkommen! Kapellet öppnar. "Drop-in"

15.00 Nu börjar din yogahelg

 • Helgens upplägg
 • Presentation
 • Yoga -Vi grundar oss med en blandning av Hatha Yoga, Yinyoga och Yoga Nidra. (Avslut ca 17.30)

Egen tid

21.00-21.25 Kvällsmeditation

+ information för dig som vill bada kallt på lördag morgon (ca 10 minuter)


LÖRDAG

7.00 Kallt bad i havet, för dig som vill

8.00 -9.30 Hatha Yoga, vi väcker kroppen med mjuk yoga

11.15 -13.45 Mindfulness i naturen

Egen tid

16.00-17.30 Yinyoga och Yoga Nidra

Gemensam middag på "En liten Sjökrog" för dig som vill

21.00-21.25 Yoga Nidra för bättre sömn


SÖNDAG

8.00-9.30 Hatha Yoga, vi väcker kroppen med mjuk yoga

Egen tid

11.00-13.00 Restorative yoga, reflektioner från helgen och avslutning

VARMT VÄLKOMMEN!

/Laila & Katarina

Har du frågor?

Kontakta Laila Mustonen 070-615 47 77 eller Katarina Bergsten 070-690 15 16

Poddintervju

I fredags fick jag förmånen att bli intervjuad av Eva Berlander för hennes Podd "Evas relationspodd". Yeeeeiiiii :)

Eva arbetar som terapeut med par och enskilda individer kring relationer. Jag har tagit en av Evas stora utbildningar under det senaste året som heter "interpersonell neurobiologi -helhet och detaljer" och har genom den fått många verktyg till både privatliv och till mitt eget arbete som samtalsterapeut. Hennes utbildning grundar sig i Imagoterapin och ger en kunskap och förståelse i hur vår hjärna fungerar i relation till andra.

Lyssna gärna på vårt fina samtal kring relationer (länk längst ner) och den spännande inre resan vi kan göra i oss själva och tillsammans med andra för att stärka utrymmet vi har emellan oss. Podden finner du även på andra ställen där poddar finns. Tillgänglig från fredag 3/9 -21

Kram!

https://www.evaberlander.com/evas-relationspodd/

KURS 

-Mindfulness i naturen

Vill du komma ut i naturen och vara närvarande tillsammans med dig själv och andra?

I så fall är det äntligen dags!

Den här upplevelsebaserade kursen är för dig som (bland många andra saker):

 • tycker om att vara ute i naturen eller har en önskan om att vara det mer.
 • vill veta mer om mindfulness eller redan vet en hel del och bara vill uppleva.
 • vill veta mer om, och uppleva, naturens och närvarons härliga effekter på oss människor.
 • öva dig i att vara medvetet närvarande i det som är just nu.
 • öva på ditt fokus för att applicera det i vardagen och livet.
 • behöver lite egen tid för närvaro, vila och reflektion. Utan att bevisa eller uppnå något.
 • vill ha ett fint verktyg att hantera stress, tankar och känslor som tar över och ibland blir för svårt att vara med.
 • ha tid för återhämtning och en stund där ingenting krävs av dig. Du får bara vara.

Bra att veta

 • Max 8 deltagare, så anmäl dig nu 😊
 • Kursen är tre tillfällen och två timmar/tillfälle.
 • Mötes- och avskedsplats: Norra Bergets parkering nedanför tornet och restaurang Grankotten.
 • Kurstillfällen och tid: 18/5, 25/5 och 1/6. Klockan 18.00-20.00.
 • Kostnad: 990 kr. Betalas i förväg via swish och är din platsgaranti. Har du inte swish så löser vi det på annat sätt.
 • Klädsel: alltid kläder efter väder så naturen får avgöra det åt dig för varje tillfälle. Bättre att ha för mycket än för lite kläder, då vi ibland sitter eller står stilla en stund.
 • Skor: bekväma för kuperad terräng och tåliga för vädret. Vi går max 3 km under 2 timmar.
 • Bra att ha med: ryggsäck, litet sittunderlag, vattenflaska, extra tröja, vantar och mössa om det behövs.
 • Vi håller så klart säkert avstånd till varandra även ute i naturen.

                                                     "Allt är möjligt men ingenting är nödvändigt i naturen"

Varmt välkommen med din anmälan eller frågor till: katarina@livsstilsbyran.se eller 070-690 15 16

Abonnera på hälsoutveckling 

Här kommer ett fint erbjudande som ligger i framkant. 

Nu kan ni som företag abonnera på hälsoutveckling. Med hjälp av behandlande och coachande samtal som är återkommande för medarbetarna kan vi tillsammans minska fysisk och mental ohälsa.

Vi förstår mer och mer att kropp och sinne inte går att skilja på. Har vi smärta i sinnet får vi till slut smärta i kroppen och tvärtom.

Smärta i sinnet kan handla om stress och trötthet, maktlöshet inför dilemman, brist på energi att hantera svårigheter eller förändringar, konflikter på arbetsplatsen eller i hemmet. Det kan också röra ork att påbörja en livsstilsförändring, svåra relationer som stjäl energi, kommunikationssvårigheter, sorg, utanförskap, ensamhet och mycket mer.

När vi får lov att prata om och sätta ord på det som känns, är det lättare att se bilden av hur verkligheten ser ut, istället för hur vi vill att den ska se ut. Ibland fastnar vi i förväntan eller förhoppning om att saker ska vara annorlunda. Det skapar stress i kroppen och minskar vår hälsa. När vi väljer att se hur verkligheten ser ut kan vi aktivt förändra och förhålla oss till den på ett sätt som istället ökar vår hälsa.

Bär vi på fysisk smärta i kroppen kan det hända att den minskar eller ändrar karaktär när vi lyfter upp, avdramatiserar och löser upp smärtan i sinnet.

Det spelar ingen roll om stressen eller maktlösheten utspelar sig på arbetet eller i hemmet, det är fortfarande en och samma kropp som svarar. Det är samma kropp som blir mindre produktiv, mindre aktiv, mindre samarbetsvillig och bidrar mindre med glädje och arbetslust.

Nu får ni chansen att abonnera på hälsoutveckling på arbetsplatsen.

När vi lägger engagemang i oss själva ökar även engagemanget på arbetsplatsen. Det bidrar till större arbetslust, arbetsförmåga och ett härligare klimat. Förståelse för oss själva ökar förståelsen för andra. Det blir ett stort värde för medarbetaren, företaget och era kunder.

Välbehag och välmående i kroppen bidrar till frisknärvaro på arbetsplatsen och därmed större produktivitet, glädje och samarbete.

Vill ni också ligga i framkant som företag när det kommer till att arbeta med hälsoutveckling på arbetsplatsen? 

Häng med nu!

Paketerbjudande samtalsterapi

Här kommer ett fint erbjudande gällande samtalsterapi. Du köper i förväg 5 samtal och betalar för 4. Alltså får du just nu 20% rabatt. 

Erbjudandet gäller när du bestämmer dig, betalar för paketet samt bokar ditt första samtal under mars eller april. 

Ordinarie pris: 920 kr/samtal. 

Paketpris: 3 680 kr/5 samtal

Samtalen sker på det vis du helst föredrar. Antingen ses vi fysiskt med avstånd eller på distans via dator eller telefon. Vi kan även ses utomhus, det fungerar utmärkt!

Varmt välkommen!

Mindfulness i naturen 24/6

Följ med en kväll i natursköna Släda på Alnö för att sänka tempot en stund och få möjlighet att:
• uppleva medveten närvaro i kropp och sinne.
• gå på en "sinnenas promenad".
• prova på några enkla YinYoga-övningar.
• vara med dig själv, fast tillsammans med andra i härlig natur.
• befinna dig en stund i en bekväm och tillåtande tystnad.

Det blir en kväll då du släpper taget om det mesta.
Du har inget att prestera eller bevisa, bara vara!
Låter det härligt?
Du är varmt välkommen att vara med.

Vi kommer vara en liten grupp på max 10 personer och vi håller så klart respektfullt avstånd till varandra.
Onsdag 24/6 kl. 18.30 - 20.00. Vi träffas på parkeringen till Slädavikens camping på Alnö.

Ta med ett liggunderlag och en filt (vi kommer sitta, ligga och promenera) samt bekväma kläder och skor som passar till vädret. Klä dig hellre för mycket än för lite.

Anmäler dig gör du genom att skicka ett mejl till katarina@livsstilsbyran.se , väntar på bekräftelse och swishar sedan 250 kr till: 123 334 87 29 (Livsstilsbyrån).
Betalning = bokad plats (max 10 personer)

Varmt välkommen på en härlig kväll där nyfikenhet är ledordet.
/Katarina

NYHET -hälsa på distans

Just nu är det viktigt att vi alla förhåller oss till rekommendationerna kring Covid-19.

Jag och Livsstilsbyrån kommer att hålla öppet som vanligt och vidtar alla åtgärder som rekommenderas för att undvika smittspridningen.
Samma saker som på alla andra platser gäller även här: är du förkyld bokar du om din tid och är du frisk kommer du som planerat med tvättade händer och omtanke för din omgivning.
Massagetjänster fortsätter som vanligt så länge inga andra rekommendationer kommer.
Däremot, för att underlätta för dig som vill hålla avståndet och som redan har bokat eller vill boka övriga tjänster, kommer jag att erbjuda dessa på distans från och med i morgon fredag 20/3 -2020.
Det vi tillsammans kan jobba med utan att fysiskt ses är samtalsstöd, enskild mindfulnesskurs, livsstilsplan och kostrådgivning.
Gör så här: boka som vanligt i systemet och skriv i meddelandet att du vill "ses på distans". Jag kontaktar dig och vi bestämmer tillsammans hur (telefon, Skype, facetime, messenger...) Enkelt!
Vill du fortfarande ses i det fysiska rummet är du så klart välkommen hit.
Kontakta mig om du har några funderingar.


Rädsla och stress påverkar vårt immunsystem och försvagar det. Goda tankar, massage och medkänsla med oss själva och andra ökar immunförsvaret för att vårt lugn-och rosystem aktiveras. 

Så...är det någon gång vi ska ta hand om oss är det nu. 

Du är välkommen hit vilken väg du än väljer.

Weekend i Söråker

Den 24 & 25/1 kommer jag vara på Hälsa, kropp & själweekend på Söråkers Herrgård. En otroligt fint arrangerad helg i hälsans tecken. 

Unna dig en stund då du kan botanisera bland olika behandlingsformer, föreläsningar, yogapass och mycket annat spännande. 

Jag kommer under fredag och lördag erbjuda klassisk och taktil massagebehandling till ett förmånligt pris. 
Välkommen! 

JUST NU

Livsstilsbyrån hälsar både gamla och nya kunder varmt välkommen att besöka oss för någon av de tjänster vi erbjuder. Vi ser fram emot alla möten som på olika vis kommer att leda till förändring i kropp och sinne. Boka din tid kan du göra från och med 1/1 2020.

TÄVLING

Är du en av de 30 första kunderna som bokar in en tid i januari är du med i en utlottning av 60 minuters massage. Du väljer själv när du bokar om du vill ha klassisk, taktil eller koppningsmassage. Vinnaren kontaktas i början av februari. Lycka till!