Från bra till bättre

10.03.2021

Carl Jung var en mycket klok man och många av hans texter och citat är värda att fundera en stund över. Som det här: "För att bättre ska komma, måste bra stå åt sidan".

Vad menar han med det påståendet tro?

Kanske att vi inte ska bli för bekväma i att saker är bra och ganska ok... eller att vi inte ska nöja oss för ofta med bra, då bättre faktiskt kan komma. Om vi lyfter blicken och vågar titta lite längre bort mot horisonten. 

Tänk om vi själva står i vägen för att "bättre ska komma", genom att vi ibland bråkar med verkligheten. Genom att inte göra som kroppen säger. Genom att istället lyssna på de terroriserande tankar vi har? Genom att lyssna på våra gamla sanningar som talar om vad som är rätt och fel? Genom att inte känna efter?

Tänk om vi ibland är rädda för att "bättre ska komma" för att det innebär att vi behöver göra stora förändringar?

Tänk om vi inte alltid vet vad som är bättre för att vi inte har reflekterat kring det och inte vet vad vi vill ska vara bättre.

Tänk om vi skulle behöva bli lite modigare ibland och ställa frågan till oss själva: Vad är bättre för mig? Då behöver vi också vara modiga nog för att lyssna till svaret som kommer. 

Jag är övertygad om att i svåra stunder och när det händer saker som får oss att tycka att livet är orättvist, dumt och jobbigt, så händer ibland de sakerna för att det ska komma något bättre.

Vad tror du?